torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja tunnustuksia

Uusi vuoteni alkaa vihreällä roomanlehtisalaatti-banaanismoothiella ja blogin kirjoittamisella. Sopisin shaalini kanssa hyvin naistenlehden kanteen esimerkiksi siitä, että uusi elämä pitää aloittaa heti eikä huomenna ja että elämäntapamuutoksia helpottaa blogin kirjoittaminen.

Siksi onkin tunnustettava, että huolimatta kaikista aiemmista puheistani ja suunnitelmistani epäonnistuin täysin elämän yksinkertaistamisessa. Sairastuin ylikuntoon, burn outiin, rasitusvammoihin ja kaamosmasennukseen kaikkiin sekaisin ja samaan aikaan, toisiin lievemmin ja toisiin vakavammin. Olin monta viikkoa täysin toimintakyvytön ja makasin vaan sängyssä hajamielinen televisiontuijotus ainoana viihteenäni. 

Siitä voisi päätellä, että en minä kovin hyvä ole organisoimaan asioitani ja elämääni. Vaikeampi juttu onkin selvittää, mikä oikeasti on tärkeää ja mihin energia kannattaa käyttää. Selvästi valitsin syksyllä aivan liian monta asiaa tärkeiksi ja jatkossa pitää kyetä karsimaan. 

Toivon, että pääsen vielä askeettiseen kolooni asumaan. Olisi helpompaa keskittyä olennaiseen, kun häiriötekijöitä ei olisi. Vai onko se vain epätoivoinen yritys järjestellä maailma käsiteltävään muotoon? Kasvaisiko kuilu ostoskeskusihmisten ja erakkominän välille liian suureksi, jos karsisin elämästäni kaiken ei-ehdottoman-välttämättömän? Monille niin on käynyt. Minusta olisi pelottavaa, jos en pystyisi käymään ruokakaupassa tai vaatekaupassa ahdistumatta paniikkikohtaukseen asti. 

Ehkä sellaiseen tarvitaan vähän enemmän kuin askeettisesti sisustettu opiskelija-asunto. Ehkä erämökki kinttupolun päässä ja epäsosiaalinen etätyö. Niitä asioita minulta ei löydy, vaikka välillä haluaisinkin. 

2 kommenttia:

  1. Itsekin sairastuin burn outin myötä vakavaan masennukseen. Täytyy sanoa että tuleva tie ei ole helppo ja vaatii paljon rehellisyyttä itselleen, mitä jaksaa tehdä ja mitä kannattaa tehdä. Organisointi on sellainen taito joka jokaisen täytyy opetella, se ei tule itsestään. Oman elämän organisoinnista on hyvä aloittaa ja siirtyä sitten muihin pieniin projekteihin.
    Keskittymistä olennaiseen voi opetalla myös muulla tavoin kuin askeettisella kodilla. Kävely luonnossa ja meditointi ovat yksi minun lemppareitani.
    Mahtavaa uutta vuotta jokatapauksessa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, Valkeakuu. Olet varmasti oikeassa. En minä oikeasti ole kotiani muuttamassa ainakaan hetkeen. Se vaatisi suurempia elämänmuutoksia.
    Luonnossa kävely on minunkin rakkain harrastukseni ja sitä tulen varmasti harrastamaan runsaasti tänäkin vuonna.
    Katsotaan, miten elämä lähtee rullaamaan, kun arki alkaa. Pelottaa, mutta ehkä se on vain hyvästä.

    VastaaPoista